Школам Кропивницького запропонували починати навчання виконанням гімну України

Перегляди: 1867

Питання обов’язкового виконання учнями та педагогічними працівниками у школах державного гімну на початку кожного навчального дня та під час проведення урочистих заходів обговорили на другому засіданні двадцять другої сесії міської ради Кропивницького сьомого скликання, передає кореспондент CBN.

Ініціатором проєкту рішення виступила депутатська фракція ВО «Свобода».

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Як зазначив депутат Сергій Капітонов, у кількох містах України діти співають гімн на початку дня. Наприклад, у Тернополі така традиція існує вже багато років, відповідне рішення прийняла нещодавно й Київська міська рада. На переконання «свободівців», ранковий спів гімну посприяє шанобливому ставленню та повазі до державних символів України.

Сергій Капітонов зауважив, що додаткових витрат на це не потрібно: гімн можна виконувати без будь-якого музичного супроводу. З ним погодились не всі присутні.

Міський голова Андрій Райкович висловив думку, що правильно було б, аби міністерство розробило єдиний стандарт надання освіти, в тому числі виконання гімну.

Депутатка Анна Ніжнікова нагадала, що всі учні з другого класу знають гімн, його виконуються під час усіх урочистих заходів. А депутатка Валентина Яремчук порадила не змушувати школярів, інакше вийде протилежний меті результат.

«Давайте краще створювати умови, щоб діти любили Україну, любили наш гімн і вишиванку. І давайте не мірятися патріотизмом в цьому залі. Давайте краще не красти землю, не дерибанити її. Це буде кращим патріотизмом, ніж змушувати дітей співати гімн», - заявила Валентина Яремчук.

Повернувшись з перерви, депутати внести зміни у проект. Вони вирішили рекомендувати закладам освіти виконувати державний гімн під час навчального процесу, а вчителі продовжать роз'яснювати учням важливість державних символів та виховуватимуть шанобливе ставлення до них.