У Кропивницькому посилять боротьбу з гризунами

Перегляди: 677

Виконавчий комітет міської ради Кропивницького вважає, що власники підприємств установ, організацій, навчальних закладів, об’єктів торгівлі, промисловості та житлово-комунального сектору недостатньо виконують комплексні санітарно-гігієнічні заходи.

Про це CBN поінформували в пресслужбі міської ради.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Як наголосив радник міського голови з питань санітарно-епідеміологічної безпеки Іван Касьяненко, особливо важливо винищувати мишей, щоб запобігати особливо небезпечним та масовим інфекційним захворюванням.

«Через реформування держсанепідслужби скоротилася кратність планових перевірок об’єктів санепіднагляду, що призвело до значного збільшення скарг від населення на наявність мишовидних гризунів у підвалах будинків, в каналізаційних та вентиляційних люках, псування гризунами мереж телекомунікацій, проникнення щурів в житлові помешкання, погіршення санітарного стану та умов проживання, - відзначив Іван Касьяненко. - Враховуючи таку ситуацію, слід констатувати, що стан виконання дератизаційних робіт на об’єктах міста Кропивницького ведеться на неналежному рівні».

Виконавчий комітет зобов’язав керівників усіх форм власності своєчасно та систематично проводити дератизаційні заходи.

Керівництво ОКВП «Дніпро-Кіровоград» отримало доручення покращити санітарно- технічний стан прибудинкових каналізаційних люків, щоб не допустити проникнення гризунів у підвали житлових будинків. Керівники управляючих компаній житловими будинками, ОЖБК, ОСББ мають утримувати в належному санітарному стані підвали багатоповерхівок та сміттєзбиральні контейнерні майданчики, а фахівці ТОВ «Екостайл» - регулярно мити та дезінфекувати сміттєзбиральних контейнерів.