Петрівський «Інгулець» програв «Ворсклі»

Перегляди: 772

У матчі другого туру Української Прем’єр-Ліги петрівський «Інгулець» на виїзді зустрічався із полтавською «Ворсклою».

Про це повідомляє кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Продемонструвавши непогану гру, підопічні Сергія Лавриненка в меншості поступилися – 2:0. Нагадаємо, що в першому турі наші земляки розійшлися миром із СК «Дніпро-1», а полтавчани розгромили іншого дебютанта еліти – львівський «Рух» з рахунком 5:2.

Гості розпочали цей поєдинок доволі сміливо й не лише не поступалися більш досвідченим суперникам, а в деяких епізодах навіть перегравали ворсклян. Вже в дебюті зустрічі потужно пробивав по воротах господарів Ніка Сітчинава – трохи вище. Згодом швидка контратака петрівців завершилися ударом Козака, на який зреагував голкіпер полтавчан Дмитро Різник.

Гості вдало пресингували й не давали можливості підопічним Юрія Максимова швидко розпочинати свої атаки. У захисті ж вони також грали спокійно та впевнено. Тож, Богдан Шуст у гру вступав не дуже часто.

В середині першого тайму господарі додали в швидкості та активності, але не настільки, щоб притиснути конкурентів до власних воріт. На випад полтавчан хлопці Сергія Лавриненка намагалися відповідати своїми рішучими діями. І атаки гостей виглядали навіть трохи небезпечнішими.

Та все ж перший тайм виглядам нічийним. І прикро, що за такої гри, гості пропустили. Після закидання на лівий фланг Денис Васін на швидкості пройшов Максима Ковальова й зробив зрячу передачу на Руслана Степанюка. Форвард «Ворскли» випередив опікунів і в дотик переправив м’яч у сітку воріт Богдана Шуста – 1:0. За такого не дуже справедливого для «Інгульця» рахунку завершився перший тайм.

По перерві гарний шанс подвоїти рахунок мав Ібрагім Кане, удар якого прийшовся в сітку з зовнішньої боку. А після цього гості перехопили ініціативу й рішуче пішли вперед. Сітчинава, Коваленко та їх партнери вмикали високий пресинг, вступали в боротьбу відразу після втрати м’яча й постійно тримали в напрузі захист суперників і голкіпера Дмитра Різника.

Трохи не вистачило влучності після дальніх ударів Максиму Ковальову та Олександру Кучеренку. Господарі ж свідомо віддали ініціативу в розрахунку на швидкі контратаки. І саме така тактика принесла успіх господарям поля. Після подачі зі штрафного Руслан Степанюк першим устиг на підбор на лівому фланзі й прострілив у штрафну. Там м’яч влучив у руку Андрію Семенку й арбітр Юрій Можаровський призначив беззаперечний пенальті. З «позначки» невідпорно пробив Ібрагім Кане – 2:0.

А ще через декілька хвилин попередження за симуляцію в штрафному майданчику суперників отримав Дмитро Козак. Для хавбека «Інгульця» цей «гірчичник» став другим і на 70-й хвилині гості залишилися в меншості. Після цього гра заспокоїлися й футболісти «Ворскли» спокійно довели справу до перемоги – 2:0.

«Інгулець» справив дуже позитивне враження. Але саме «Ворскла», після нічиєї київського «Динамо» з чернігівською «Десною» та перенесення матчу «Шахтаря» з «Рухом» через спалах короновірусу в львівський команді, несподівано із 6-ма очками очолила турнірну таблицю Української Прем’єр-Ліги.