Мер Кропивницького попросив МОЗ дозволити перевозити стоячих пасажирів у комунальному транспорті

Перегляди: 4376

Габаритні автобуси з кондукторами могли б з дотриманням соціальних дистанцій перевозити додатково певну кількість пасажирів, що їдуть стоячи.

З такою пропозицією до міністра охорони здоров'я України Максима Степанова під час селекторної наради звернувся міський голова Кропивницького Андрій Райкович, передає CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Андрій Райкович зазначив, що Кропивницький придбав 70 нових автобусів і тролейбусів, які, відповідно до протиепідемічних правил, нині змушені перевозити лише пасажирів на сидячих місцях, і це для міста величезна проблема.

«Якби було дозволено, особливо там, де є мінімальна зона ризику, брати стоячих пасажирів, як це буде зарегламентовано чи Міністерством, чи Кабінетом Міністрів, то була б суттєва підтримка місцевому самоврядуванню у вирішенні транспортної проблеми», - звернувся міський голова до Максима Степанова.

Міністр висловив сумнів щодо можливості проконтролювати дистанцію у транспорті. Проте Андрій Райкович вважає, що можна було б дати повноваження місцевому самоврядуванню встановити відповідні ліміти, тому що у тролейбусах лише третина місць – це сидіння, інші розраховано на пасажирів, що стоятимуть.

Міністр вчора поспілкувався з очільниками обласних центрів щодо життя міст в умовах карантину.

Кропивницький знаходиться в «зеленій» зоні по Covid-19