Комунальна томографія у Кропивницькому буде дешевшою, ніж у приватних клініках

Перегляди: 893

У першому комунальному діагностичному центрі, який облаштували на території стаціонару №2 Центральної міської лікарні, що на Фортечних валах, працюватиме комп’ютерний томограф Hitachi.

Як розповіла CBN начальниця міського управління охорони здоров‘я Оксана Макарук, для тих, хто знаходитиметься на стаціонарі, томографічне обстеження буде безкоштовним.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Лікарня в рамках Програми медичних гарантій має намір наступного року укласти договір з НСЗУ на надання пакету пріоритетних медичних послуг, які оплачуватиме Нацслужба здоров’я. Вони стосуються ранньої діагностики, виявлення онкозахворювань тощо. Лікарі зможуть направляти хворих на обстеження саме у діагностичний центр.

Крім того, вже зараз розробляються тарифи, за якими кропивничани в разі необхідності зможуть скористатися послугою комунального томографа. Ціна буде мінімальною, адже медичний заклад – неприбуткове підприємство, тому в тариф закладатимуть лише обслуговування апарату та витратні матеріали для проведення томографії.

Це знизить черги у місті на томографію та зробить послугу більш доступною.

Наразі у діагностичному центрі лікарі вчаться працювати на сучасному медичному обладнанні, а перших пацієнтів там прийматимуть за два тижні.