Майже 70 малюків з інвалідністю пішли до дитсадків Кропивницького

Перегляди: 595

У Кропивницькому 68 малюків з інвалідністю пішли до дитячих садочків.

Як розповіла CBN фахівець міського управління освіти Ірина Навроцька, усього в місті живуть 699 дітей з інвалідністю. 599 з них - школярі, 32 отримують професійно-технічну освіту.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Крім того, у міських дитсадках працюють 103 групи, де займаються більше двох тисяч діток з порушенням мови, слуху, зору, опорно-рухового апарату, затримкою психічного розвитку тощо.

У 15 закладах дошкільної освіти відкрили 20 інклюзивних груп, в яких виховуються 38 діток з особливими освітніми потребами.

Нагадаємо, в Україні з 1 вересня в інклюзивні групи закладів дошкільної освіти пішли 6 тисяч дітей з особливими освітніми потребами.

За даними Міністерства освіти, за кожною дитиною в заклад освіти надходять кошти субвенції з держбюджету місцевим бюджетам на надання державної підтримки особам з особливими освітніми потребами. За ці кошти на підставі висновку про комплексну оцінку розвитку дитини, виданого інклюзивно-ресурсним центром, дитина забезпечується допоміжними засобами для навчання і додатковими психолого-педагогічними та корекційно-розвитковими послугами. У цьому році на інклюзивне навчання виділили 504,458 млн грн.

Міністерство освіти і науки розробило проєкт Національної стратегії розвитку інклюзивної освіти на 2020-2030 роки та план заходів з її реалізації.