У Кропивницькому відродили храм музики (ФОТО)

Перегляди: 2802

У Кропивницькому презентували реконструйовану пам’ятку архітектури – будинок, який раніше належав родині всесвітньо відомого композитора Юлія Мейтуса і де з 1933 року працює музична школа №1 імені Генріха Нейгауза.

З такою щасливою для вчителів та учнів подією музичну школу привітав міський голова Кропивницького Андрій Райкович, представники творчої інтелігенції міста.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

У будинку замінили покрівлю, оновили підлогу, утеплили стіни, замінили вікна та двері на протипожежні, встановили відповідну сигналізацію, зробили звукоізоляцію музичних кабінетів і при цьому зберегли та відновили автентичну ліпнину на стінах та стелях.

А за школою влаштували справжнє музичне подвір’я зі сценою для виступів творчих колективів, на якій перед зібранням виступили учні музичної школи та музколеджу.

У музичній школі імені Нейгауза навчаються понад 500 учнів. Діти оволодівають такими музичними інструментами, як фортепіано, скрипка, віолончель, гітара, бандура, акордеон тощо.

У 1981 році у музичній школі №1 відкрили Меморіальний музей видатного піаніста та педагога Генріха Нейгауза, а у 2003-му – пам’ятну кімнату відомого українського композитора ХХ століття Юлія Мейтуса.

Фото Ігоря Філіпенка, CBN.