Організатори розповіли, що змінилося у програмі «Вересневих самоцвітів»

Перегляди: 824

Незнажаючи на коронавірус та карантинні умови, у Кропивницькому відбудеться свято театрального мистецтва «Вересневі самоцвіти», передає CBN.

В цьому запевнив журналістів під час пресконференції головний режисер свята Сергій Компанієць. Він наголосив, що не випадково слоганом дійства є вираз «Координати не змінні – сенси нові».

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Координати не змінні в першу чергу тому, що ми підтримуємо всю багату історію “Вересневих самоцвітів” та художні традиції, які були засновані Кропивницьким і Карпенко-Карим, - музики і драми», - розповів Сергій Компанієць.

Він наголосив, що у програмі через Covid-19 відбулися зміни. Не виступлять на «Вересневих самоцвітах» Національний академічний драматичний театр імені Івана Франка та Національний академічний театр російської драми імені Лесі Українки.

Тому у перший день свята о 19.00 трупа Кіровоградського академічного обласного українського музично-драматичного театру імені Кропивницького покаже «Сивільські заручини».

Театральні зали у зв'язку з карантинними нормами будуть заповнені на половину. Урочисте відкриття почнеться ввечері з театральної ходи від лялькового театру до вулиці Дворцової.

Особливу увагу режисер свята звернув на виставу творчої майстерні Національного центра театрального мистецтва імені Леся Курбаса «Театр у кошику» «Я йду, Христе», яку покажуть на сцені Кіровоградського академічного обласного театру ляльок о 15.00 24 вересня. А у 19.00 на сцені театру корифеїв можна буде побачити виставу Одеського академічного українського музично-драматичного театру імені Василька «Одруження» за мотивами п’єси Миколи Гоголя.

Насичену програму приготував Всеукраїнеський книжковий фестиваль-ярмарок «Книговир-2020», який працюватиме протягом трьох днів у парку «Ковалівський». У нас виступлять головний редактор «Буковинського журналу» Мирослав Лазарук, письменники Олег Чорногуз, Леся Мудрак, Олена Горобець,Анатолій Кичинський, Андрій Кокотюха та інші українські митці слова.

Останній день «Вересневих самоцвітів» проведуть на «Хуторі "Надія"». Туди курсуватиме десять безкоштовних автобусів.

А ще відбудуться театральні флешмоби, мистецькі пленери, різноманітні музичні виступи та презентації. Більш детальну інформацію шукайте на Facebook-сторінці Veresfest’у.