У Кропивницькому зменшили тарифи на тепло

Перегляди: 4805

Сьогодні, 22 вересня, виконавчий комітет міської ради Кропивницького зменшив тарифи на теплову енергію, її виробництво, транспортування та постачання для споживачів «Теплоенергетик».

Про це CBN поінформували в пресслужбі міської ради.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Нові тарифи вводяться в дію з 1 жовтня 2020 року та діятимуть по 30 вересня 2021 року.

Тарифи зменшили через зміни у чинних законодавчих і нормативно-правових актах, приєднання до теплогенеруючого підприємства споживачів селища Нового, зниження вартості природного газу, електричної енергії, послуг водопостачання та водовідведення при збільшенні витрат на оплату праці та відрахувань на соціальні заходи, передбаченні інвестиційної складової. Рівень рентабельності нового тарифу становить 3,2%, у діючих тарифах він складав 1%.

Абоненти житлових будинків з лічильником платитимуть 2005, 60 грн/Гкал з ПДВ, бюджетні організації - 2129,89 грн/Гкал з ПДВ, а інші споживачі — 2 262, 20 грн/Гкал (з ПДВ).

Абонентів житлових будинків без лічильника за місяць протягом опалювального періоду платитимуть 50,85 гривень за 1 кв.м. з ПДВ. Таким чином, тариф для власників квартир з лічильником зменшиться на 6,2%, а без них – на 8,7%.

Рішення набуває чинності з дня, наступного за днем його оприлюднення.