На Кіровоградщині та в Києві вилучили майже 45 млн «чорної» готівки (ФОТО)

Перегляди: 6840

Державна фіскальна служба України викрила схему, яка дозволила протягом 2018-2019 років сформувати фіктивний податковий кредит з ПДВ на зальну суму 260 млн гривень.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Про це йдеться у повідомленні служби.

«Так, в ході досудового розслідування, встановлено, що низкою підприємств реального сектору економіки, які належать одному власнику, протягом 2018-2019 років сформовано схемний податковий кредит з ПДВ на зальну суму 260 млн гривень. Представники зазначених підприємств придбавали сільськогосподарську продукцію у жителів сіл та власників приватних садиб за готівкові кошти. В подальшому купівлю такої продукції документально оформлювали, як начебто придбану у підприємств – юридичних осіб. Існували ж такі підприємства лише на папері», - сказано у ньому.

Фіскали провели обшуки на Кіровоградщині та в Києві: вилучили майже 45 млн грн готівки, які призначались для придбання сезонного врожаю – зернових культур. А також - 10 печаток підконтрольних підприємств та бухгалтерську документацію, яка підтверджує незаконну діяльність.

Слідчі дії тривають.