«Просто – не просто»: що категорично не можна пропустити на Veresfest

Перегляди: 610

У Кропивницькому триває всеукраїнське театральне свято «Вересневі самоцвіти», передає CBN.

Що дав ребрендінг фестивалю з 50-річною історією, куди рухається український театр, чи потрібне йому промо та як досягти монетизації. Ці питання у студії телеканалу «Вітер» разом з Дариною Романською обговорили головний режисер «Вересневих самоцвітів» Сергій Компанієць, поет Олександр Косенко, драматург та учений секретар наукового відділу Національного Центру ім. Леся Курбаса Олег Миколайчук-Низовець та театральний критик Людмила Олтаржевська.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Олександр Косенко акцентував у вагу на тому, що під час «Книговиру-2020», який у рамках Veresfest’у триває у Ковалівському парку, була презентована низка дуже цікавих книг, а сьогодні о 15:00 там вручатимуть дві літературні премії.

О 18:30 на сцені академічного обласного театру ляльок презентуватимуть збірки сучасної української драми та відбудеться прем’єра монодрами Театру жінки «Соломія» «Дикий мед у рік чорного півня».

26 вересня не можна пропустити мюзикл Івано-Франківського національного академічного драматичного театру імені Івана Франка «Гуцулка Ксеня», який о 19:00 покажуть на сцені нашого театру.

А 27 вересня обов’язково треба потрапити у заповідник-музей «Хутір “Надія”», де буде низка цікавих музичних та поетичних заходів, і де івано-франківці покажуть виставу «На західному фронті без змін».

Ток-шоу «Просто – не просто», присвячене «Вересневим самоцвітам», вийде в ефірі телеканалу «Вітер» сьогодні, 25 вересня, о 19:15.