Стрижаков звернувся до кропивничан з проникливою промовою (ФОТО, ВІДЕО)

Перегляди: 1053

У Кропивницькому свій з'їзд-презентацію провела політична партія «Перспектива міста», передає CBN.

Перед присутніми виступив лідер «Перспективи міста» Артем Стрижаков.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Символічно, що ми з вами зібралися на «Зірці» - стадіоні першого футбольного клубу України. Правда, приємно усвідомлювати, що він перший в країні? Так само перший, як і професійний театр, перший трамвай, перше в країні льотне училище. Так багато першості, але вона залишилася тільки в історії. Що сьогодні? А сьогодні у міста немає колишньої слави. Ми в самому кінці рейтингу комфортних і безпечних міст України. Аутсайдери за сучасними технологіями, але одні з перших по найдорожчій комуналці в країні», - описав на початку виступу реалії сьогоднішнього Кропивницького Артем Стрижаков.

За його словами, останні п'ять років містянам наполегливо вселяють думку, що все в місті гаразд. Але чи так все насправді, якщо люди виїжджають, якщо у місті не створюються нові робочі місця і якщо за останні роки влада спромоглася побудувати лише одну багатоповерхівку.

«На жаль, Кропивницький не цікавий інвесторам, - наголосив Артем Стрижаков. – Інвестори йдуть в інші міста – Запоріжжя, Дніпро, Тернопіль, Львів, Черкаси, де більш справедливі та прозорі умови гри. Так, у Черкасах, на будмайданчиках працюють десять баштових кранів. За останні п'ять років там звели 25 багатоповерхівок, а в нас одну».

Артем Стрижаков акцентував увагу ще на одному тривожному дзвінку, який говорить про те, що в місті не все гаразд, - на багатомільйонних кредитах, які Кропивницький взяв напередодні виборів на погашенні боргів теплопостачальника. І йому не зрозуміло, чому колосальні кошти виділяються лише на велике будівництво.

«Де в цьому проста людина, житель Кропивницького? Про нього забули, його загубили чи його навмисно не помічають?» - задався питаннями громадський діяч і додав, що, на жаль, замість гордості за місто, кропивничани часто відчувають сором за розбиті тротуари, розкрадену набережну, занедбану центральну площу і захаращений центральний сквер.

«Наше місто на 10-15 років відстає від інших обласних центрів, і мене це до глибини душі ображає. Я пам'ятаю, як п'ять років тому у якості кандидата на посаду міського голови презентував програму “П'ять перспектив змінити місто"», - зазначив лідер «Перспективи міста».

Ця програма допомагала вирішили найгостріші проблеми, але так і не була реалізована владою міста. Більше того, її не дали реалізувати і громадській організації, яку очолює Артем Стрижаков.

«За великим рахунком нічого за ці роки не змінилося та з цією владою принципово і не зміниться. І це відповідь на питання, чому я зараз йду в мери», - наголосив лідер партії.

Він зізнався, що кинути все йому не дали дві причини. Перша - у 2015-му йому довірили люди, а довіру треба виправдовувати не словами, а справами. Друга – любов до рідного міста.

«Я раз і назавжди закоханий в своє місто. Тут живуть мої діти - Ліза і Настя. Я відчуваю в собі сили відродити це місто не тільки для них, а для десятків тисяч дітей, які повинні жити тут, розвиватися самі, розвивати місто і пишатися не тільки його минулим, а й справжнім. Розуміти, що у міста є перспектива», - заявив Артем Стрижаков.

Лідер «Перспективи міста» констатував: у місті треба багато чого змінювати. Він з командою зібрали проблеми Кропивницького – заходили в кожен двір і говорили з людьми. А для того, щоб знати, як вирішити ці проблеми – об’їздили усю країну, щоб взяти у кожного міста кращий досвід і привезти його до рідного міста. Також команда Стрижакова відвідувала європейські конференції та форуми, щоб володіти концепціями сучасного розвитку міст. Тож наразі «Перспектива міста» впевнена у своїх силах і знає, як зробити місто таким, в якому хочеться жити.

«Хочеться жити в місті, де будинки теплі, дороги безпечні, а тротуари якісні. Де розвивається своє виробництво і з'являються нові бренди. Де інвестори будують заводи і підприємства. Де можна культурно провести час на сучасній Набережній чистої річки і в красивих парках в кожному мікрорайоні.

Хочеться жити в місті, де кожен городянин – значущий. І якщо у нього є проблема, то на неї швидко реагують комунальні служби і вирішують її для людини, а не для галочки.

Хочеться жити в місті, де є справедливість, де є надії на зміни, де є перспектива. А сьогодні ця перспектива – тільки за нами», - підсумував Артем Стрижаков.

Серед почесних гостей були присутні народний артист України, український хореограф, балетмейстер Григорій Чапкіс, доктор філософії, заслужений працівник транспорту України», гендиректор міжнародної авіакомпанії «УРГА» Леонід Шмаєвич, заслужений економіст України, кандидат економічних наук, доцент Галина Кузьменко, настоятель Благовіщенського храму отець Євгеній Назаренко, декан факультету педагогіки та психології ЦДПУ ім. В. Винниченка, кандидат педагогічних наук, професор, заслужений працівник освіти України Анатолій Рацул, заслужений працівник культури України, доцент кафедри музичного мистецтва і хореографії Центральноукраїнського державного педагогічного університету ім. В.Винниченка Василь Босий.

Ключовою подією з‘їзду-конференції стала презентація Стратегії Стрижакова «Місто перспектив для кожного». Про неї більш детально CBN розповість у вже найближчим часом.

https://youtu.be/NPBl2F9IdL0