Українських користувачів «ВКонтакте» можуть ставити на облік у поліції

Перегляди: 1393

Секретар Ради національної безпеки і оборони (РНБО) Олексій Данилов на онлайн-конференції заявив, що українських користувачів соціальної мережі «ВКонтакте» будуть ставити на облік.

Редакція MC.today розповідає подробиці.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

РНБО провела онлайн-конференцію на тему «Перспективи диджіталізації країни і ризики кібербезпеки». На цій конференції торкнулися теми забороненої в Україні соцмережі «ВКонтакте», додаток якої став доступним без VPN.

Олексій Данилов заявив, що розробники соціальної мережі швидко змінюють проксі-сервери, і в Україні не встигають на це відреагувати. Цю проблему він планує вирішити за допомогою іноземних партнерів.

Але в той же час Данилов звернув увагу на користувачів, які користуються цією соцмережею. Він зазначив, що повинна бути відповідальність за те, що вони роблять і для чого.

«Зараз починає працювати система, яка поставить всіх користувачів на облік. І якщо вони будуть продовжувати поширювати російський контент, то матимуть проблеми безпосередньо з Нацполіцією і силовими структурами», - сказав Данилов.

У 2017 році тодішній президент України Петро Порошенко заборонив в Україні сайти групи Mail.ru, «Яндекс», «Однокласники» і «ВКонтакте» на три роки. Причина - Росія використовувала ці сайти для інформаційної війни.

У 2020 році Володимир Зеленський продовжив дію заборони ще на три роки. Однак 12 вересня цього року додаток соціальної мережі «ВКонтакте» запрацював без VPN.