У Кропивницькому презентували книги про природні багатства Кіровоградщини (ФОТО)

Перегляди: 720

У Кропивницькому презентували дві книги, присвячені природним багатствам нашої землі, — «Золоті стежини Кіровоградщини» та «Крилаті скарби Кіровоградщини», передає CBN.

Їх авторкою є краєзнавця, вчитель-методист, відмінниця освіти України Ніна Бабанська.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Золоті стежини Кіровоградщини» стали своєрідним підсумком багаторічної роботи по дослідженню 49 унікальних стежин, які в минулому столітті визначив її батько – відомий педагог і колекціонер Ігор Бабанський.

В книгу увійшли сім: Скам’янілі слони, Монастирище, Лозоватка, Розлитий камінь, Чорне озеро, Сакральний центр Скіфії та Загублений світ. Їх разом з авторкою вивчали учні Кіровоградського колегіуму №11 - члени обласного дитячо-юнацького екологічного клубу «Ексампей», яким керувала Ніна Бабанська, та інших шкіл, студенти Інженерного коледжу ЦНТУ, а також місцеві геологи, археологи, історики та краєзнавці.

Книга стане провідником в унікальний світ Кіровоградського краю, багатого на природні феномени та загадки, про власне відкриття якого під час презентації видань в обласному краєзнавчому музеї розповіли учасники досліджень різних років.

Фото Ігоря Філіпенка, CBN.