«Просто – не просто»: як на Кіровоградщині формували партійні списки

Перегляди: 952

Цього тижня у ЗМІ були оприлюднені виборчі списки всіх партій, що балотуються до Кіровоградської обласної ради та міськради Кропивницького.

Цьому було присвячене ток-шоу «Просто – не просто» з Дариною Романською, передає CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Списки сформовані таким чином, що деякі кандидати в одному з них знаходяться на початку, а в іншому – десь у кінці. Як зазначила шеф-редакторка інтернет-видання «Без купюр» Наталія Кривошей, досвід показує, що «партії – це не лише ідеологія, іноді це просто клуб за інтересами».

«Відповідно, люди, які є обличчам цієї партії, потрапляють у списки на місця, які видаються найбільш прохідними. Тим більше, що виборча система передбачає, що люди по округах будуть голосувати за конкретні персоналії, яких вони знають», – висловила свою думку Наталія Кривошей.

Експертами на ток-шоу також виступили громадська діячка, тренерка, журналістка Вікторія Талашкевич, координатор у «Рух Опору Капітуляції – Кропивницький» Дмитро Сінченко та журналіст інтернет-видання «Україна-Центр» Геннадій Рибченков.

Про їхню думку можна дізнатися, подивившись ток-шоу «Просто – не просто» сьогодні, 2 жовтня о 19:15 на телеканалі «Вітер».