ФК «Інгулець» розійшовся миром з «Минаєм»

Перегляди: 629

У матчі п'ятого туру Української Прем’єр-Ліги петрівський «Інгулець» вчора, 3 жовтня, на стадіоні «Зірка» в Кропивницькому приймав «Минай», передає кореспондент CBN.

Це було принципове протистояння дебютантів елітного дивізіону. Усі попередні три протистояння між представниками Кіровоградщини та Закарпаття завершилися внічию. Хоча в Кубку України минулого сезону хлопці Василя Кобіна були сильнішими в серії пенальті. Не вдалося виявити переможця й в черговому протиборстві.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Початок поєдинку в Кропивницькому, який проходив у безкомпромісній боротьбі, був більш вдалим для гостей. Вже на дев'ятій хвилині, після навісу з правого флангу, Олександр Козак необережно прихопив за футболку Дениса Кожанова в межах штрафної «Інгульця» й арбітр призначив пенальті. З «позначки» впевнено пробив Анатолій Нурієв – 0:1. Після цього ініціатива перейшла до петрівчан, які наполегливо атакували. Декілька разів в штрафній гостей виникали суперечливі ситуації, але арбітр Микола Балакін вважав, що все було в рамках правил.

В епізоді на 34-й хвилині, коли Ніка Сітчинава першим встигав на добивання й був збитий у воротарському майданчику, після того як голкіпер «Миная» відбив небезпечний удар – пенальті був беззаперечний. Сам же постраждалий, пробиваючи з 11-ти метрової позначки, не залишив шансів на порятунок своєї команди Андрію Поповичу – 1:1. За нічийного рахунку суперники пішли на перерву.

У другому таймі підопічні Сергія Лавриненка грали першим номером, а гості намагалися контратакувати. Та свою команду на 57-й хвилині підвів півзахисник «Миная» Василь Пиняшко, який отримав друге попередження. Але реалізувати чисельну більшість петрівчанам не вдалося. Гості надійно захищалися й про контрвипади вже не думали. Шанси вирвати перемогу для «Інгульця» мав Ніка Сітчинава. Протягом однієї хвилини найкращий бомбардир петрівчан пробив вище поперечини із меж штрафного майданчика, а в наступній атаці замкнув передачу партнера головою, але не сильно й в руки Андрію Поповичу.

Отже, «Минай» втримав нічийний рахунок – 1:1, який, безумовно, гостей влаштував. Таким чином, і в своїй четвертій зустрічі «Інгулець» і «Минай» знову розійшлися миром.