Голова ОДА хоче реанімувати кропивницький аеропорт

Перегляди: 3788

Голова облдержадміністрації Андрій Назаренко заявив про намір відновити роботу аеропорту в Кропивницькому.

Про це він сказав під час апаратної наради сьогодні, 5 жовтня, передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Обговорили з міністром розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства Ігором Петрашком можливість реанімувати наш аеропорт. Можу сказати, зацікавленість у реалізації такого проєкту є», – зазначив Андрій Назаренко і додав, що міністерство розглядає Кіровоградщину в тому числі як логістичний центр України.

За інформацією голови ОДА, у рамках актуалізації антикризового плану льотна академія підготувала комплекс заходів разом із Національним авіауніверситетом із відновлення роботи аеропорту.

Водночас, як повідомила керівниця управління інвестиційної діяльності та туризму Наталія Лісняк, Кіровоградська область подала проєкт створення міжнародного аеропорту «Кропивницький» до Офісу з залучення та підтримки інвестицій UkraineInvest для пошуку інвесторів.

«Проєкт сприятиме впровадженню інноваційних технологій. Метою є розбудова інноваційної інфраструктури ЛА НАУ та набуття аеропорту статусу міжнародного. Позитивним аспектом є вирішення проблем із авіасполученням, а також створення нових і збереження існуючих робочих місць висококваліфікованих спеціалістів», – процитувала описову частину проєкту Лісняк.