У Кропивницькому хочуть створити готельний комплекс міжнародного рівня

Перегляди: 1602

Офіс залучення та підтримки інвестицій UkrainInvest започаткував кампанію, яка передбачає вихід з проєктами на міжнародний рівень.

Про це під час апаратної наради в облдержадміністрації повідомила начальниця управління інвестиційної діяльності та туризму Наталія Лісняк, передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

За словами Лісняк, держустанова посилила співпрацю з регіонами, і Кіровоградська ОДА направила до офісу кілька проєктів. Наприклад, проєкт створення міжнародного аеропорту «Кропивницький», який передбачає розбудову інноваційної інфраструктури і набуття аеропортом статусу міжнародного.

Другий проєкт - технопарк FlyCity 4.0, що створюватиме індустрію безпілотних летальних апаратів.

Третій проєкт, відпрацьований разом з міськрадою Кропивницького, - створення готельного бізнес-центру на базі колишнього готелю «Київ». Там хочуть створити готельний комплекс, який відповідатиме міжнародним вимогам і презентуватиме місто на міжнародному рівні.

Нагадаємо, готель «Київ» через суд повернули у власність міста. З 1998 року він був в оренді колективного підприємства «Центр-готель», який за використання понад 7 тис. кв. м комерційних площ до міського бюджету сплачував лише близько 10 тис. грн на місяць.