Артем Стрижаков представив стратегію розбудови Кропивницького «Місто перспектив для кожного» (ФОТО)

Перегляди: 952

У Кропивницькому лідер партії «Перспектива міста», кандидат на посаду міського голови Артем Стрижаков на з’їзді партії представив стратегію «Місто перспектив для кожного», передає CBN.

Перший блок стратегії - реконструкція міста для кожного.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Даний блок передбачає реконструкцію головних візитівок міста: Набережної, площі Героїв Майдану, Ковалівського парку та Центрального скверу. Окремий пункт –  благоустрій від двору до мікрорайону. Команда Стрижакова вважає, що всі райони міста мають розвиватися рівноцінно, а двір – бути продовженням квартир мешканців, де щоденне життя – комфортне як для дітей, так і для дорослих.

Другий блок стратегії –  комунальні служби для кожного

Він передбачає встановлення альтернативного устаткування автономного опалення на обєктах соціальної та бюджетної сфери, надання усім жителям міста дозволів по переходу на автономки, а також забезпечення ними малозабезпечних сімей за рахунок міського бюджету зі збереженням людям субсидій.

«Це значно вигідніше для міста, ніж дотувати постійні борги “Теплоенергетика”», – вважає Артем Стрижаков.

Ще одна пункт цього блоку – створення та запровадження системи реагування на комунальні проблеми городян «Оперативний виклик». Принцип роботи системи простий - «викликав – приїхали – відремонтували».

Третій блок стратегії – справедливий бюджет для кожного мікрорайону.

«Бідне місто те, де крадуть», тому, перш за все, розподіл грошей громади має бути чесним і йти не на одне велике будівництво, а на усі мікрорайони обласного центру. Необхідним є справедливий розподіл міського бюджету по всім мікрорайонам.

Пріоритетом, вважають у партії, повинно бути фінансування шкіл, дитячих садочків та закладів соціальної інфраструктури, а не крупних об’єктів.

Команда Стрижакова виступає за чесну конкурентність і прозорість у наданні комунального майна і землі, інакше і надалі роздаватимуть ділянки у рекреаційних зонах міста та за копійки віддаватимуть в оренду приміщення «своїм».

Артем Стрижаков наголосив на тому, що у Кропивницькому мільйони гривень направляють на ремонт доріг, якість яких викликає сумніви. Він переконаний в тому, що дороги треба ремонтувати за сучасними технологіями та тротуари викладати тротуарною плиткою з 10-річною гарантією на виконані роботи.

«У жодного міста у світі немає грошей, аби що три роки перестелювати асфальт. Дороги мають робитись з гарантією мінімум на 10 років. Це має включати в себе комплекс заходів як на етапі проєктування, так і на етапі експлуатації», – заявив Артем Стрижаков.

Важливий блок стратегії розбудови Кропивницького - здорове довкілля - «Від чистого Інгулу – до околиць без алергенів». Він передбачає відновлення екосистеми головної водної артерії міста та впорядкування громадських пляжів, а також системний догляд за «легенями» міста – парками та скверами і висадження 10000 нових дерев.

Стратегія також включає в себе реалізацію вже розроблених командою Стрижакова програм по боротьбі з алергенними рослинами, гуманному регулюванню чисельності безпритульних тварин тощо.