ВАКС заявив про тиск на суддів у справі про завдання збитків «Енергоатому» та «Схід ГЗК»

Перегляди: 683

Колегія суддів Вищого антикорупційного суду (ВАКС) заявила про втручання у судовий розгляд об’єднаного кримінального провадження щодо завдання збитків держпідприємств НАЕК «Енергоатом» та «Схід ГЗК», передає CBN з посиланням на сайт ВАКСу.

«Захисники обвинувачених у зазначеній справі систематично зверталися до суду із очевидно безпідставними заявами та клопотаннями з метою перешкоджання здійсненню кримінального провадження, неодноразово порушували порядок у судовому засіданні, критикували суддів у засобах масової інформації до вирішення справи у зв'язку із її розглядом. Один із адвокатів ще до завершення розгляду справи стверджує про порушення суддями права на захист та ініціює питання щодо притягнення суддів до кримінальної відповідальності», - йдеться у повідомленні.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

У зверненні на ім’я голови Вищої ради правосуддя та Генерального прокурора у якості факту, що підтверджує втручання у діяльність суддів, став випадок із вибухом невідомого пристрою на місці, де паркує автомобіль головуюча у справі.

Нагадаємо, у Вищому aнтикорупційному суді розглядається справа зa обвинувaченням екснaрдепa тa інших осіб у зaволодінні коштaми ДП «СхідГЗК» тa ДП «НАЕК Енергоaтом» в особливо великих розмірaх.