У Кропивницькому дистанційно навчалися новинкам дистанційного навчання (ФОТО)

Перегляди: 1163

У Кропивницькому відбувся профмарафон «Учитель онлайн», передає CBN.

Організатором вебінару виступило міське управління освіти, а взяли участь більше 50 керівників освітніх закладів обласного центру.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Під час заходу був продемонстрований пристрій Cam Touch, який перетворює поверхню на сенсор. Про нього розповіла вчитель інформатики НВО №6 Алевтина Залевська. Вчитель 16-ї школи Сергій Савенко продемонстрував приклади впровадження технологій дистанційного навчання при вивченні предмету «Захист України».

Приклади впровадження технологій дистанційного навчання при вивченні предмету «Бізнес-освіти» навів доцент кафедри бізнес-економіки та підприємництва Київського національного економічного університету ім. В. Гетьмана Віталій Паздрій. А директорка Гімназії нових технологій навчання Любов Краснова презентувала шкільну освітню мережу «Щоденник.ua».

Продовженням проєкту стане апробація вчителями двічі на місяць навичок інтерактивного обладнання та програмного забезпечення.

Планується проведення тренінгів із mozaBook серед вчителів природничих наук, історії, філології, образотворчого мистецтва та початкових класів. Ця інтерактивна презентаційна програма допомагає створювати та проводити видовищні уроки.

«Рік тому ми розпочали з нашого фестивалю "Розумна дошка", і це продовження цього проєкту, але в онлайн форматі. Ми будемо знайомити вчителів з новим інтерактивним обладнанням, програмними продуктами, які використовуються в освітньому процесі школи Кропивницького. А також ділитися досвідом по організації дистанційного навчання», - розповіла під час вебінару начальниця міського управління освіти Лариса Костенко.

«Учень ХХІ століття не уявляє себе без гаджетів. Раніше ми боролися, щоб нам не заважали смартфони і телефони, а зараз повинні використовувати їх так, щоб вони нам допомагали. Я представляю власну розробку, яка включає в себе два напрямки: той контент, який ми використовуємо в класі, і той контент, який діти будуть використовувати вдома», - зазначив Сергій Савенко.

Фото Олександра Задорожнього.