У Кропивницькому відкрилась виставка петриківського розпису (ФОТО)

Перегляди: 1148

В обласному Центру народної творчості відкрилася виставка молодої майстрині з петриківського розпису Анни Душиної, передає CBN.

В експозиції представлені близько 50 робіт талановитої художниці з Олександрії — панно, колажі, тарілки, декоративні композицій та вироби. Стилістика розпису, здатність зробити його на різних матеріалах та предметах вражає.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Технікою петриківського розпису Анна Душина оволоділа, навчаючись у Дніпропетровському національному університеті імені Олеся Гончара. Її викладачем була відома майстриня, заслужений майстер народної творчості України Тетяна Гарькава.

Анна зізнається, що її зачарувала головна героїня петриківського живопису – казкова квітка, виконана напівкруглими мазками. Роботи Анни вирізняються бездоганною технікою виконання та наділені надзвичайною життєрадісністю, начебто пронизані гарячими сонячними променями.

Після відкриття виставки майстриня провела майстер-клас, під час якого вчила всіх охочих розписувати тарілки в стилі петриківського розпису.

Фото Ігоря Філіпенка, CBN.