У Кропивницькому в день виборів традиційний марафон пройде у CBN (ФОТО)

Перегляди: 807

У день виборів, 25 жовтня, у прес-центрі CBN буде реалізований спільний проєкт Кіровоградського пресклубу реформ та Центральноукраїнського бюро новин «ПроВибори».

За словами координаторки пресклубу реформ Вікторії Талашкевич, більше 10 років завдяки всім медіа міста та області в день виборів у Кропивницькому проходить так званий марафон, а точніше інформаційні включення, присвячені перебігу голосування.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«На захід ми запрошуємо місцевих політиків, кандидатів, керівників штабів, представників громадських організацій, спостерігачів і даємо їм майданчик, щоб розповісти, як відбуваються вибори», - розповіла Вікторія Талашкевич і нагадала, що завдяки такій співпраці медіа і громадськості попереджалися та розкривалися фальсифікації.

Цього року проект буде реалізований у новому форматі на майданчику CBN, бо це, як зазначила Вікторія Талашкевич, «зручніше, більш технологічно, інноваційно, більш оперативно».

«Цілий день ми будемо працювати тут великою командою журналістів. Запрошуємо до нас колег з усіх видань. Плануємо провести в прямому ефірі чотири інформаційні сесії: о 12:00, 14:00, 16:00 та 18:00. О 20:00 розпочнемо марафон, куди запрошуємо спостерігачів, експертів та інших учасників процесу голосування», - розповів директор ТОВ «Центральноукраїнське бюро новин» Вадим Мурований та зазначив, що журналісти саме тут отримуватимуть перші дані екзитполів.

У чотирьох інформаційних сесіях братимуть участь 12 спікерів, які представляють політичні партії, що мають своїх кандидатів чи кандидаток на посаду міського голови, у міську та обласну ради.

Методом жеребкування у прямому ефірі визначили, що:

- о 12 годині у прес-центрі CBN чекатимуть на представників партій «Європейська солідарність», ОПЗЖ та Партії пенсіонерів;

- о 14 годині – представників партій «Сила і честь», «За майбутнє» і «Перспектива міста»;

- о 16 годині – представників ПП «Рідне місто», «Пропозиція» та Радикальної партії Олега Ляшка;

- о 18 годині – політичних партій «Наш край», «Слуга народу» та «Батьківщина».

«Ми сподіваємось, що наш спільний проєкт буде корисний всім», - зазначила Вікторія Талашкевич.

«В CBN буде відкрито цілий день. Це буде демократична журналістсько-спостерігатсько-кандидатська тусовка», - додав Вадим Мурований.

Фото Ігоря ФІліпенка, CBN.