«Європейська Солідарність» вимагає від ЦВК припинити повноваження виборчої комісії з Добровеличківки

Перегляди: 1056

«Європейська Солідарність» вимагає від Центральної виборчої комісії припинити повноваження Добровеличківської селищної територіальної виборчої комісії через систематичне порушення Виборчого кодексу України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суд зобов’язав Добровеличківську ТВК розглянути документи кандидатів від «Європейської Солідарності»

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

У повідомленні партії, яке має у своєму розпорядженні CBN, сказано: «Добровеличківська СТВК чотири рази ухвалювала постанови про відмову в реєстрації кандидатів від партії "Європейська Солідарність" на виборах до селищної ради.

Дві постанови вже визнані протиправними і скасовані рішеннями Кіровоградського окружного адміністративного суду від 30 вересня та від 2 жовтня 2020 року. Суд зобов’язав Добровеличківську СТВК розглянути документи про реєстрацію кандидатів від партії "Європейська Солідарність".

Через систематичні порушення виборчого законодавства партія також звернулась до Новоукраїнської районної територіальної виборчої комісії із заявою про дострокове припинення повноважень Добровеличківської СТВК. Районна ТВК не змогла ухвалити рішення за заявою "Європейської Солідарності".

Тим часом Добровеличківська СТВК ухвалила ще дві постанови від 5 та 7 жовтня і втретє та вчетверте відмовилась реєструвати кандидатів від "ЄС"».

У партії стверджують: «Добровеличківська СТВК не виконує рішення судів, діє за межами виборчого законодавства і перешкоджає реєстрації кандидатів від "Європейської Солідарності"».