Кіровоградщина – одна з кращих в Україні з виконання програми «Велике будівництво», — Сергій Шульга, кандидат у депутати Кіровоградської облради

Перегляди: 1061

Країна оживає. Ремонтуються дороги, садочки, школи й лікарні, які не ремонтувалися десятиліттями. Політична партія «Слуга Народу» активно підтримує програму Президента.

Україна ще не бачила таких масштабних реконструкцій. Під час «Великого будівництва» не тільки ремонтують або перестилають дорожнє покриття. Часто змінюють водопровід, каналізацію та зливні мережі, облаштовують світлофори й тротуари.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

До кінця 2020 року планують побудувати сотні шкіл, садочків, лікарень і тисячі кілометрів доріг.

«Велике будівництво» — програма, ініційована Президентом України 2020 року.

Особливий фокус — на оновленні доріг: у 2020 році планують оновити 6500 км доріг, з них 4200 км — дороги державного значення.

Заплановано будівництво 142 шкіл, 117 дитсадків, 212 приймальних відділень, 570 амбулаторій, 122 спортивних об’єктів.

Загалом у 2020 році в державний бюджет заклали 1 млрд грн на побудову центрів екстреної допомоги по всій країні. Планується реконструювати та капітально відремонтувати 210 приймальних відділень.

«Ми йдемо на місцеві вибори, щоб надати українській молоді перспективу, знайти цікаву й гідну роботу там, де ти живеш, у своїй громаді. Щоб реалізувати, за завданням президента Володимира Зеленського, стратегію розвитку регіонів, а також завершити проєкт "Велике будівництво"», — сказав Голова партії «Слуга Народу» Олександр Корнієнко.

[caption id="" align="aligncenter" width="640"] Капітальний ремонт Кропивницького мосту[/caption]

Дороги як в Європі

Першочергова задача національного проєкту «Велике будівництво» — привести дороги України до нормативного стану й наблизити до стандартів ЄС.

Українські дороги — одні з найгірших у світі. Близько 90-95% усіх шляхів перебувають у незадовільному стані, а половина потребує повного оновлення. З «місячних кратерів» українських доріг не кепкував хіба що ледачий. Програма «Велике будівництво», долаючи бюрократію і безвідповідальність у високих кабінетах, змінює сам технологічний процес ремонту й кладе край «місячним» технологіям асфальтування по снігу або «ремонту» дороги граблями.

«Велике будівництво»: українці підтримують,

опозиція — ні

Програма «Велике будівництво» розрахована не на один рік й охоплює різні типи об’єктів: дороги з придорожньою інфраструктурою, мости, школи, дитячі садки, медичні заклади, спортивні об’єкти. Фінансування відбувається поетапно та з кількох джерел — з державного й місцевих бюджетів, і залежить як від злагодженої роботи парламенту, так і уряду.

У вересні до Верховної Ради було внесено законопроєкт №3991 від «Слуги Народу», яким пропонується зняти обмеження на граничну величину місцевого боргу, якщо витрати не перевищуватимуть у наступних бюджетних періодах 30% обсягу субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на фінансування, зокрема, ремонту доріг і мостів.

[caption id="" align="aligncenter" width="640"] Капітальний ремонт Кропивницького мосту[/caption]

Під час голосування «за основу» проєкту депутати чотирьох фракцій відмовилися підтримати це рішення. Виступили проти виділення коштів фракції «Європейська солідарність», «Голос», Батьківщина» та «Опозиційна платформа — «За життя», чим довели, що відверто саботують роботу. Але фракція «Слуга Народу» вкотре підтвердила єдність монобільшості й законопроект №3991 ухвалили.

«Згідно з програмою Президента України "Велике будівництво" цього року в Кіровоградській області проведуть капітальний і поточний середній ремонти на 82 об’єктах, розташованих на автомобільних дорогах загального користування місцевого значення. Також на вулицях і дорогах комунальної власності в населених пунктах нашого центрального регіону. Олексій Чернишов, Міністр розвитку громад та територій, відзначив Кіровоградщину, як одну з кращих в Україні з виконання програми «Велике будівництво», — зазначає Сергій Шульга, кандидат у депутати Кіровоградської обласної ради.

[caption id="" align="aligncenter" width="640"] Сергій Шульга, кандидат у депутати Кіровоградської обласної ради[/caption]

Велике будівництво в соціальних мережах

За «Великим будівництвом» можна стежити в реальному часі: