У Кропивницькому запевнили, що місто готове до нового опалювального сезону

Перегляди: 631

Сьогодні, 13 жовтня, директор комунального підприємства «Теплоенергетик» Олександр Чельник заявив, що підприємство готове до нового опалювального сезону в Кропивницькому, передає кореспондент CBN.

«Теплогенеруюче обладнання готове, теплові мережі вже завершують наповнювати хімочищуваною водою та проводять холодне випробовування, аби перед початком опалювального сезону знайти можливі руйнування», — зазначив посадовець.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Він додав, що наразі вся теплова мережа в поганому стані через свою зношеність.

«Термін експлуатації теплових мереж складає 40 і більше років. Тобто, це абсолютний фізичний знос. Більше двох третин всіх теплових мереж міста мають уже понаднормовий термін експлуатації», — додав директор підприємства.

Разом із тим, Олександр Чельник зазначив, що руйнування теплових мереж не зірве початок опалювального сезону.

«Підприємство технічно має можливість розпочати опалювальний сезон. Ті руйнування на теплових мережах, які ви зараз спостерігаєте по місту, в цілому не вплинуть, або не призведуть до повного зриву опалювального сезону», — зазначив він.