У Кропивницькому підписали Дорожню карту реформ (ФОТО)

Перегляди: 948

У пресцентрі CBN зібрались кандидати на посаду міського голови Кропивницького, представники політичних партій, що балотуються до міської ради та члени коаліції громадських організацій «Рада експертів», щоб підписати «Дорожню карти реформ Кропивницького» на наступні п’ять років, передає CBN.

«Ми впевнені, що підписання дорожньої карти носитиме не декларативний характер, а характер обміну зобов’язаннями, розуміння тих напрямків, які важливі для міста. Ми, у свою чергу, готові підставити плече від імені громадськості тим найкращим конструктивним речам, які будуть втілювати і депутати міської ради, і майбутній голова, і депутати обласної ради. Я переконана, що досвід, який має Кропивницький, буде корисним новоствореним територіальним громадам», - заявила провідна експертка робочої групи з урбаністики «Ради експертів», координаторка ГО «Прес-клуб реформ» Вікторія Талашкевич.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Якщо ми хочемо мати демократичне суспільство, дуже важливий цей синтез між громадськими організаціями та владою», - сказала співголова правління коаліції «Рада експертів», голова ГО «Батьківська рада Кропивницького» Олена Бринза.

Серед зобов’язань, які взяли на себе підписанти, є розробка та прийняття Стратегії розвитку міста до 2030 року із залученням провідних міжнародних та національних експертів у різних сферах. Зокрема визначення пріоритетних напрямків розвитку, підвищення інвестиційної привабливості міста, збільшення ефективності використання бюджетних коштів та покращення економічного клімату.

Меморандум включає прозоре управління комунальними підприємствами, а саме створення дієвих та незалежних наглядових рад, обрання керівників і членів наглядових рад за конкурентною та прозорою процедурою із урахуванням досвіду та професійних навичок, проведення щорічного зовнішнього незалежного аудиту діяльності комунальних підприємств та публічну презентацію результатів цього аудиту, затвердження та оприлюднення окремих політик власності для комунальних підприємств та приватизацію або ліквідацію комунальних підприємств, що не несуть суспільної користі.

Також меморандум включає:

- створення та розвиток геоінформаційної системи, організацію ефективного використання земельних ресурсів,

- створення прозорої системи роботи з інвестиційними пропозиціями,

- залучення громади до розробки місцевої регуляторної політики,

- оприлюднення актуальних даних про нерухоме комунальне майно,

- продовження реалізації прозорих процесів підготовки та прийняття рішень на системній основі,

- забезпечення реалізації процесів з протидії корупції,

- реалізацію прозорої практики роботи з інфраструктурними проєктами,

- продовження впровадження місцевої політики відкритих даних,

- забезпечення ефективного озеленення міста,

- надання з 2021-2022 навчального року фінансової автономії комунальним закладам загальної середньої та дошкільної освіти,

- завершення процесу декомунізації та деколонізації,

- регулярне інформування та звіти про діяльність.

Дорожню карту підписали від ПП «Слуга народу» Ольга Ковальова-Алокілі, ПП «Рідне місто» Катерина Шамардіна, ПП «За Майбутнє» Ірина Озерна, ПП «Наш край» Андрій Максюта, ПП «Пропозиція» Андрій Райкович, ВО «Батьківщина» Олександр Цертій, ПП «Європейська солідарність» Костянтин Яриніч, ПП «Сила і честь» Віталій Приходько та інші.

Фото Ігоря Філіпенка, CBN.