У Кропивницькому презентували платформу «Комфортна громада»

Перегляди: 860

У пресцентрі CBN презентували платформу «Комфортна громада Кропивницького».

«Це система ефективних рішень для органів місцевого самоврядування. Вона дає змогу зробити життя громадян комфортнішим і налагодити взаємодію між людьми і місцевою владою», - заявила кандидатка на посаду міського голови від партії «Слуга народу» Ольга Ковальова-Алокілі.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Інтерактивна система дозволяє розміщувати інформацію про проблеми, які турбують людей, а виконавчим органам розподіляти вирішення між виконавцями. Нею зможуть користуватися люди усіх вікових категорій.

Наприклад, надійшла скарга про сухе дерево. Звернення фіксується, потрапляє в систему. Громадянин може спостерігати, як визначається виконавець і що було зроблено по факту. Це ж зможе зробити міський голова, який буде бачити, як працюють підлеглі.

«Буде зрозуміло, де є прогалини, де - проблеми системні», - зазначила Ольга Ковальова-Алокілі.

«Функціональні модулі системи побудовані таким чином, що у випадках, коли органам місцевого самоврядування не вистачає повноважень чи фінансів, запити направляються у державні органи», - розповів кандидат наук з державного управління, доцент кафедри економічної політики та врядування НАДУ при Президентові України, голова цифрової агенції «Е-Екологiя» Володимир Мороз.

Система не є статичною і адаптується під потреби конкретної громади. В системі передбачене також голосування за більш актуальні питання, які вимагають невідкладного вирішення.

«Проєкт дозволяє створити рівні умови для усіх інвесторів та визначити, що саме хоче громада, яким місто бачать не чиновники, не політики, а саме жителі», - додав заступник міського голови, керівник інвестиційних проектів Андрій Паливода.