«Просто – не просто»: законодавство про вибори змінюється кожного дня

Перегляди: 860

Порушення так чи інакше відбуваються на кожних виборах, але наскільки типова з цієї точки зору нинішня передвиборча кампанія?

Таке запитання під час ток-шоу «Просто – не просто» його ведуча Дарина Романська задала координаторці спостереження ГМ «Опора» за виборами у Кіровоградській області Зої Лебідь, передає CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

За словами експертки, з точки зору статистики, ці вибори є типовими.

«Найбільша кількість порушень стосується агітації без вихідних даних, на другому місці — агітація в невстановлених місцях, на третьому — непрямий підкуп. Певний сумбур є через нове законодавство, через новий адміністративно-територіальний устрій», — розповіла Зоя Лебідь.

Вона зазначила, що у порівнянні з місцевими виборами, які проходили у 2015 році, нічим суттєво порушення з боку кандидатів не відрізняються. А от помилок в роботі територіальних виборчих комісій більше.

«Законодавство змінюється кожного дня. Є Виборчий кодекс, а є роз’яснення ЦВК», — додав голова обласної виборчої комісії Євгеній Цехмістер.

Що саме відбулося у Добровеличківському районі і чому територіальну виборчу комісію у повному складі розпустили, можна дізнатися, подивившись ток-шоу «Просто – не просто» сьогодні, 16 жовтня, о 19:15 на телеканалі «Вітер».