Вплинути на результати виборів в Олександрії може тільки низька явка виборців

Перегляди: 1860

Серед кандидатів у міські голови Олександрії лідирує Сергій Кузьменко.

Про це повідомляє CBN з посиланням на результати опитування, проведеного Соціологічною групою «Рейтинг».

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Так, Сергія Кузьменка готові підтримати 61,4% серед тих, хто голосуватиме та визначився із вибором. 36,9% готові підтримати Степана Цапюка. Не визначились, за кого голосуватимуть, близько 10% опитаних.

«У цьому опитуванні, зважаючи на те, що в нас в Україні і в світі пандемія коронавірусу, ми поставили питання, яким чином виборець прийде на дільниці, якщо загоститься ситуація з епідемією. В результаті ми бачимо зменшення мобілізації. І особливо це впливає на молодого виборця. Це певним чином може вплинути на результати, оскільки в електораті одного з кандидатів, Сергія Кузьменка, досить багато молоді. Тому це може скоригувати його результат», — наголосив Любомир Мисів, заступник директора соціологічної групи «Рейтинг».

У рейтингу до міської ради Олександрії лідирує партія «Пропозиція». Її готові підтримати 29,3% серед тих, хто буде голосувати та визначився із вибором. Далі йде партія «Опозиційна платформа – За життя» (17,9%), «Європейська солідарність» (10,4%), «Батьківщина» (8,4%), «Слуга народу» (8,3%), «Сила людей» (6,3%) та Радикальна партія Ляшка (5,6%). Рейтинг інших партій менший 4%. Не визначилися – 19-20%.

В опитуванні взяли участь мешканці м. Олександрія від 18 років і старші. Вибірка репрезентативна за віком, статтю. Вибіркова сукупність: 800 респондентів. Метод опитування: особисте формалізоване інтерв’ю (face-to-face). Помилка репрезентативності дослідження: не більше 3,5%. Терміни проведення: 16-18 жовтня 2020 року.

З усіма результатами опитування можна ознайомитися за посиланням.