У Кропивницький приїхала мандрівна виставка про ГУЛАГ (ФОТО)

Перегляди: 895

Мандрівна виставка «Тріумф Людини. Мешканці України, які перемогли ГУЛАГ» відкрилася у бібліотеці імені Євгена Маланюка в Кропивницькому сьогодні, 21 жовтня.

Про це CBN повідомили у закладі.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Експозиція містить матеріали з фондів галузевого державного архіву СБУ та розповідає про систему ГУЛАГу, який нещадно експлуатував своїх в’язнів, аби витиснути з них максимум і перетворити на слухняних «будівників комунізму».

Окремі розділи виставки розповідають про національний спротив кримських татар, дисидентів – шістдесятників, в’язнів совісті, яких переслідували за релігійною ознакою.

Переглянути мандрівну виставку можна на першому поверсі бібліотеки (вулиця Володимира Панченка (колишня назва – Декабристів), 6/15) у відділі абонементу з 21 жовтня до 2 листопада.

Організатори - Український інститут національної пам'яті спільно з Центром досліджень визвольного руху та Національним музеєм-меморіалом жертв окупаційних режимів «Тюрма на Лонцького» за підтримки Кіровоградського обласного краєзнавчого музею.