Виконком Кропивницького визначився з порядком надання допомоги постраждалим від буревію

Перегляди: 1106

Алгоритм надання матеріальної допомоги жителям Кропивницького, які постраждали від стихійного лиха 17 жовтня, відпрацьований і затверджений.

Відповідне рішення прийняв виконавчий комітет міської ради Кропивницького на своєму засіданні сьогодні, 21 жовтня, передає пресслужба міськради.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Підставою для розгляду питання щодо надання одноразової грошової допомоги є особиста заява власника нерухомого майна, яке було пошкоджене буревієм, на ім’я міського голови.

Розмір матеріальної допомоги визначається «затвердженою виконкомом робочою групою з урахуванням рівня забезпеченості особи чи сім’ї у розмірі 20% від вартості відновлювальних робіт, зазначених у загальному кошторисі капітального ремонту, складеного сертифікованою організацією, але не більше розміру десяти мінімальних заробітних плат, встановлених на 1 січня 2020 року».

За інформацією заступника міського голови Олександра Мосіна, станом на ранок 21 жовтня експерти обстежили 252 господарства і зафіксували суму збитків у розмірі близько 22,5 мільйона гривень. Ці цифри можуть змінюватися, оскільки за допомогою продовжують звертатися власники будівель, які не живуть у Кропивницькому.

«Наше завдання зробити так, щоб люди могли якомога швидше отримати кошти, потрібні їм безпосередньо сьогодні, - наголосив під час засідання виконкому міський голова Андрій Райкович. – Всі процедури мають бути проведені оперативно, а рішення виконкому, яким затверджуватимуться списки постраждалих і розмір допомоги, проводити шляхом опитування по мірі надходження від комісії опрацьованих справ».

Як повідомила керуюча справами виконавчого комітету міської ради Кропивницького Альвіна Бондаренко, зразки заяв і перелік необхідних документів розвезли постраждалим учора. Тепер все залежить від оперативності людей: заповнені заяви разом із реквізитами карткових рахунків необхідно віддати до мобільних прийомних Андрія Райковича, які розгорнуті і працюють у двох мікрорайонах – Балашівці й Лелеківці. Заяви опрацьовуватимуть члени робочої групи, готуватимуть рішення виконкому і після їх прийняття кошти зараховуватимуться на ці рахунки.

Нагадаємо, 17 жовтня Кропивницьким пронісся буревій.