Відсьогодні кропивничани, які постраждали від буревію, почнуть отримувати матеріальну допомогу

Перегляди: 526

Відсьогодні, 23 жовтня, кропивничани, які постраждали від буревію, почнуть отримувати матеріальну допомогу.

Про це CBN поінформували в пресслужбі міської ради.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Для того, щоб власник постраждалого будинку отримав гроші, він має найперше написати заяву на ім’я міського голови.

«Ми нарахували 252 господарства, де тією чи іншою мірою постраждали будинки. Виконком затвердив методику виплати допомоги. Згідно з нею, матеріальна допомога надаватиметься в розмірі до 20% від вартості відновлювальних робіт, але не більше десяти прожиткових мінімумів, а це до 50 тисяч гривень. Гроші - з міського бюджету, - пояснив міський голова Андрій Райкович. - Також у нас є 30 будинків, власники яких соціально незахищені, одинокі, люди з інвалідністю - цим людям ми допоможемо коштами благодійного фонду».

Поки що на відновленні дахів людям, які не можуть самостійно організувати ремонт своїх будинків, працюють п’ять бригад будівельників. Загалом негода завдала збитків на понад 22 мільйони гривень.

«Зрозуміло, що за один день ми всім її не виплатимо, але приблизно по 50 домоволодінь щодня отримуватимуть кошти. Гроші переводитимуть вам на картки, - наголосив міський голова. - Нікуди бігати не потрібно. Але покваптесь із поданням заявами і всього пакету необхідних документів, не відкладайте це надовго».

Зразки заяв і перелік необхідних додатків до неї постраждалим від буревію роздали. Весь пакет документів можна здати черговим мобільних приймалень міського голови.

Нагадаємо, Кропивницьким 17 жовтня пронісся буревій.