«Олександрія» мінімально поступилася київському «Динамо»

Перегляди: 831

У матчі 7-го туру Української Прем’єр-Ліги ФК «Олександрія» на виїзді зустрічалася з київським «Динамо».

Про це повідомляє кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

У гостей, які долають масштабні короновірусні наслідки, відбулися три заміни у порівнянні з попереднім матчем із «Інгульцем». У ворота повернувся Юрій Паньків. Дискваліфікованого Лучкевича змінив Задерака, а на вістря атаки вийшов Артем Сітало. У киян було лише три дні на відновлення після протиборства в Лізі чемпіонів із «Ювентусом». Тож Мірча Луческу провів вимушену ротацію, залишивши в запасі Супрягу, Шапаренка, Караваєва та Забарного. Замість них із перших хвилин зіграли Родрігес, Попов, Сирота та Гармаш.

І вже на 50 секунді Володимир Шаран вимушений був міняти план на гру. Адже після подачі Миколенка та позиційної помилки захисників олександрійців м’яч із близької відстані у ворота Паньківа головою спрямував Денис Попов – 1:0.

Після цього кияни провели ударну п’ятнадцятихвилинку, коли забивати мали можливості Гармаш, де Пена, Буяльський та Циганков. Але кожного разу на шляху м’яча опинявся Юрій Паньків, який раз-по-раз рятував свою команду. Та все ж подвоїти рахунок підопічним Мірчі Луческу не вдалося.

Гості змогли вирівняти гру й створити декілька небезпечних моментів біля воріт Георгія Бущана. Найреальнішу можливість відновити рівновагу мав Артем Сітало. Форвард опинився перед Бущаном, але трохи не влучив у ближній кут. Отже на перерву суперники пішли за рахунку 1:0.

У другому таймі кияни володіли ініціативою та атакували. Але олександрійці спокійно й надійно захищалися, не дозволяючи суперникам особливо турбувати Юрія Паньківа.

Та на 70-й хвилині голкіпер гостей знову продемонстрував свою майстерність. Спочатку Паньків випередив Супрягу, який з’явився на полі відразу по перерві, а потім не дозволив забити ще й Вербичу. А за чотири хвилини до завершення основного часу Циганков кинув у прорив Супрягу, але нападник трохи не влучив у дальній кут.

А потім грубий підкат Шапаренка проти Безбородька залишив киян у меншості. Це рішення арбітр прийняв за допомогою VAR.

Шанс врятувати матч для «Олександрії» мав Стецьков. Після подачі Ковальця зі штрафного захисник гостей пробив головою метрів із дванадцяти. Бущан відбив м’яч перед собою, а на добивання ніхто з олександрійців не встиг.

Фінальний свисток зафіксував непросту перемогу київського «Динамо». Такий результат дозволив киянам стати одноосібним лідером чемпіонату й відірватися на 4 очки від «Шахтаря», який розійшовся миром із полтавською «Ворсклою».

Команда Володимира Шарана з 9-ма очками посідає восьму сходинку турнірної таблиці.