«Інгулець» зіграв унічию з «Маріуполем»

Перегляди: 682

У матчі 7-го туру Української Прем'єр-Ліги петрівський «Інгулець» на стадіоні «Зірка» в Кропивницькому приймав ФК «Маріуполь», повідомляє CBN.

Гості в разі перемоги мали шанс наздогнати в турнірній таблиці «Шахтар», а господарі палали бажанням нарешті здобути першу перемогу в елітному дивізіоні. Та команда Сергія Лавриненка через короновірусні проблеми не змогла задіяти в цьому поєдинку свого найкращого бомбардира Ніку Сітчинаву, півзахисника Олександра Кучеренка та оборонця Дмитра Фатєєва. Натомість повернувся до основи голкіпер Богдан Шуст.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Господарі розпочали зустріч дуже активно. Трохи не вистачило Денису Янакову, а удар Младена Бартуловича в «дев'ятку» зі штрафного в ефектному стрибку перевів на кутовий голкіпер маріупольців Євген Гальчук. І такий натиск петрівчан приніс успіх. Після розіграшу кутового Козак навісив у штрафну, де захисники прогавили Дениса Балана. Його удар головою з близької відстані був невідпорним — 1:0.

Та не встигли хлопці відсвяткувати свій гол, як рахунок зрівнявся. Бондаренко пройшов до штрафної відпасував на Горбунова, отримав пас у відповідь і несильним, але точним ударом відправив м'яч у дальній кут воріт Богдана Шуста. Йшла лише восьма хвилина поєдинку, а суперники вже обмінялися голами — 1:1. Згодом гості забили вдруге, але арбітр Дмитро Кривушкін угледів в тому епізоді порушення правил Сергієм Чоботенко на Богданові Шусті.

Далі команди намагалися діяти на зустрічних курсах. Та креативу в атаці обом командам відверто не вистачало. Тож небезпечних епізодів виникало небагато. В кінцівці тайму, після зіткнення Ковальова та Сікана, маріупольці претендували на пенальті. Та VAR, який вперше працював у Кропивницькому, порушення не підтвердив. На перерву конкуренти пішли за нічийного рахунку — 1:1.

У другому таймі більше атакували підопічні Остапа Маркевича. Господарі ж розраховували на швидкі контрвипади. Найреальніший шанс забити мав Данило Сікан, але, якимось дивом, не влучив у ворота метрів із п'яти. Той таки Сікан не використав невдалу гру на виході за межами штрафної Богдана Шуста. Удар нападника встигли заблокувати захисники «Інгульця».

В кінцівці матчу ще один шанс не використав Кулаков, який пробив у Шуста, а добити м'яч у ворота не зміг Мішньов. У господарів були лише напівмоменти, які особливої загрози воротам Гальчука не несли.

Отже, в підсумку, була зафіксована нічия 1:1, яка, скоріше, була на користь «Інгульця». Для петрівчан це вже п'ятий нічийний рахунок при двох поразках й поточне 11-те місце в турнірній таблиці. Маріупольці залишилися на шостій позиції.