Олександр Цертій: Провести нормально вибори заважала дуже недосконала виборча система

Перегляди: 722

Дуже заважає провести нормально сьогодні вибори не лише епідемія Covid-19, а й дуже недосконала виборча система.

Таку думку висловив в ефірі четвертої інформаційної сесії від Прес-клубу реформ та CBN представник партії «Батьківщина» Олександр Цертій.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Я особисто витратив більше п’яти хвилин на заповнення бюлетенів, на вписування цифр. І хочу вам сказати, що це зробити дуже важко особливо людям за 40-50, людям, в яких є проблеми з зором. Навіть якщо ти вписуєш в цей трафарет цифри, зробити це дуже складно, по-перше, цей трафарет на бюлетенях дуже жирно надрукований, дуже низька якість поліграфії. Для того щоб цю цифру побачили потім при підрахунку, її доводиться наводити на кілька разів», — розповів Олександр Цертій.

На його думку, краще було прибрати цифри, а дати можливість людям просто підкреслити потрібне прізвище.

«Пропускна здатність дільниць неймовірно низька. Якби явка була 70-80 відсотків, люди просто б не встигли проголосувати до восьмої години», — вважає Олександр Цертій.

За його словами, він не спостерігав масових порушень, «якщо вони будуть, то ввечері».

«Я маю на увазі підкуп. Я переконаний, що це буде, тому що при такій низькій явці виборча квота, за моїми підрахунками, не перевищує 1500 голосів. Це означає, що ті спритні політики, які будуть займатись підкупом, можуть достатньо серйозно підняти свій рейтинг», — висловився Олександр Цертій.