Вікторія Талашкевич: Члени комісій в ідеалі повинні бути професіоналами

Перегляди: 857

Традиційний виборчий марафон, який багато років проводив Прес-клуб реформ, цього разу отримав новий формат: він тривав у вигляді інформаційних сесій у прес-центрі CBN.

«Ми заздалегідь і дуже виважено підійшли до організації: провели жеребкування між політичними силами, повідомили кожну політичную партію, коли в неї свій інформаційний час, свій слот. Всім, хто знайшов час, дуже вдячна. Ставлення до журналістів, до громадськості, яка хотіла знати, як проходили вибори на Кіровоградщині, у Кропивницькому, воно свідчить і про серйозний підхід до своєї роботи як політиків», – розповіла координаторка пресс-клубу реформ Вікторія Талашкевич під час виборчого марафону в ефірі телеканалу «Вітер».

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

За її словами, чотири інформаційні сесії пройшли досить динамічно. Основною темою виступів представників партій були порушення на виборчих дільницях, які фіксували їхні спостерігачі.

Висловлюючи свою думку щодо рівня підготовки довиборів членів ТВК і ДВК, Вікторія Талашкеч наголосила на тому, що члени комісій в ідеалі мають бути професіоналами. По-мінімуму держава повинна знайти гроші хоча б на голів та секретарів комісій.

Крім того, експертка вважає, що місцевій владі треба більш відповідально ставитися до підбору приміщень для дільниць, щоб люди не страждали від тісноти та задухи.

«На місцевих виборах з цим постійно проблеми. Люди запам’ятовують цей негативний досвід і під час наступних місцевих виборів голосувати не йдуть», – констатувала Вікторія Талашкевич.