Дистанційні дебати. Ми задали по три однакових запитання кандидатам на посаду ректора ЦДПУ

Перегляди: 2776

У Центральноукраїнському педагогічному університеті (ЦДПУ) обирають ректора. 457 працівників закладу вищої освіти та представники студентства вирішують, як працюватимуть і навчатимуться наступні п’ять років. Персона ректора – це не просто обличчя закладу. Саме він визначає стратегію подальшого розвитку вишу і є його драйвером. Саме від нього залежить внутрішня політика університету.

До другого туру, який відбудеться 28 жовтня, вийшли Олег Семенюк та Валерій Радул. Кожному з них ми задали по три однакових запитання:

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

1. У чому ваші переваги перед конкурентом?

2. Що зробите в першу чергу, якщо виграєте вибори?

3. Що будете робити, якщо виграє конкурент?

Валерій Радул - доктор педагогічних наук, професор, завідувач кафедри педагогіки та менеджменту освіти.

[caption id="" align="aligncenter" width="640"] Валерій Радул. Фото Григорія Зуба, CBN[/caption]

1. Важко відповісти відразу. Не можу сказати про якісь особистісні переваги, але вважаю, що моя програма і мої дії спрямовані на розвиток. На жаль, зараз наш університет знаходиться фактично у стані стагнації.

2. У разі перемоги на виборах почну втілювати свою програму, яку пропоную для розвитку університету. А спочатку, мабуть, буде аудит фінансово-господарської діяльності за останні п’ять років. Це традиційно робиться при всіх змінах.

3. Працювати.

Олег Семенюк нині виконує обов’язки ректора ЦДПУ. Він - доктор філологічних наук, професор кафедри перекладу, прикладної та загальної лінгвістики, заслужений працівник освіти України.

[caption id="" align="aligncenter" width="640"] Олег Семенюк. Фото Ігоря Філіпенка, CBN[/caption]

1. У мене є досвід перебування на практично всіх посадах - від асистента до професора. Працював начальником науково-дослідного сектору, деканом факультету довузівської та післядипломної освіти, проректором з наукової роботи та міжнародних зв’язків, завідувачем кафедри та ректором.

2. Ми завершимо частину грантових програм. Плануємо повністю розвернути проєкт, у якому були одним з пілотних закладів. Він стосується анкетування студентів щодо якості викладання - знання предмета, вміння донести ці знання до студента, стану методичного і дидактичного забезпечення освітнього процесу, певних особистих якостей тощо.

Продовжимо заходи з енергоефективності наших корпусів та їх доступності. Також маю намір ввести у свою команду молодь, яка має нові ідеї і бажання розвивати університет.

3. Буду викладати та займатися науковою роботою.

Олексій Гора, Лара Гуріна, CBN