На Кіровоградщині перерахують голоси на п’яти дільницях

Перегляди: 1138

Світловодська міська територіальна виборча комісія перераховує результати волевиявлення на чотирьох виборчих дільницях: №№350788, 350803, 350663, 350804, а Кропивницька міська ТВК - на одній з дільниць.

Про це повідомляє ОПОРА.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Члени комісій №350788 та №350803 позапаковували всі бюлетені в один мішок і не підписали. Натомість на інших двох дільницях повністю будемо проводити перерахунок, бо дані з протоколів і кількість бюлетенів не співпадають. До того ж, на пакетах нічого не написано», – сказав голова Світловодської міської ТВК Сергій Гайдук.

Спостерігачі ОПОРи зафіксували, що члени ТВК вже зробили перерахунок на двох дільницях, однак не вели окремого протоколу, а робили виправлення в протоколі ДВК. Станом на 15:00 27 жовтня тривав перерахунок бюлетенів двох інших дільниць.

Кропивницька міська ТВК також буде проводити перерахунок на одній дільниці. Про це зазначила голова Кропивницької міської ТВК Тетяна Буземська: «Ми посилали одну комісію двічі на уточнення. Однак формула заповнення протоколу не сходиться. Наразі опрацьовано 97 відсотків протоколів, залишилося прийняти виборчу документацію в 6-7 дільницях».

«На Кіровоградщині наразі найбільше питань виникає щодо оформлення виборчої документації. Зокрема, протоколів про підрахунок голосів та пакування бюлетенів. Навіть виник новотвір у виборчій термінології "відправити на перепакування". Також через тривалість процесу підрахунку голосів вже кілька членів комісій відмовлялися працювати і залишали дільниці або ТВК, адже здача документів членами ДВК триває досі», – зазначила координаторка спостереження Громадянської мережі ОПОРА за виборами у Кіровоградській області Зоя Лебідь.

Нагадаємо, 25 жовтня в Україні відбулися місцеві вибори.