Три аптечні мережі Кропивницького приймають заявки на вакцини від грипу

Перегляди: 1005

Станом на сьогодні, 28 жовтня, у Кропивницькому ще немає у широкій доступності вакцин від грипу, передає CBN з посиланням на пресслужбу міськради.

ДИВІТЬСЯ ВІДЕО: Жителі Кропивницького можуть уберегтися від одночасних ускладнень грипу та Covid-19

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Аптеки поки отримують вакцини в дуже малій кількості. Наприкінці минулого тижня з'явилися незначні об'єми вакцини від грипу «Ваксігрип» (Франція) та «ДжісіФлю» (Корея).

«Централізовано вакцини від грипу заклади охорони здоров’я не отримують. Вони є тільки в роздрібній торгівлі, тож охочим вакцинуватися доводиться слідкувати за надходженнями самостійно. За інформацією керівників аптечних закладів, аптеки очікують нових поставок вакцин, тому не варто хвилюватися», - прокоментувала ситуацію начальник управління охорони здоров'я Оксана Макарук.

Усі, хто має бажання придбати вакцину від грипу, можуть звернутися до аптек для формування заявок та постановки у чергу. Така послуга є в аптеках «Ліки Кіровоградщини», «Ліки Плюс» та «Кіровоградфармація».

Рецепт на придбання вакцини виписує сімейний лікар. Надалі пацієнт самостійно купує вакцину в аптеці й транспортує до медичного закладу за допомогою спеціальної сумки-холодильника.

Найближчим часом МОЗ поставить у заклади охорони здоров’я 40 тисяч доз вакцини проти грипу для щеплення медпрацівників, які працюють з хворими на коронавірусну інфекцію.

До епідсезону 2020 – 2021 років в Україну поставлено 500 тисяч доз французької вакцини «Ваксігрип Тетра», 45 тисяч доз голландської «Інфлувак» і 120 тисяч доз корейської «Джісі Флю».