Кропивницькому відкрили виставку світлин про торгівлю людьми (ФОТО)

Перегляди: 1004

У Кропивницькому сьогодні, 29 жовтня,з нагоди Всесвітнього дня протидії торгівлі людьми відкрилася виставка «Очікування Vs Реальність», передає кореспондент CBN.

Організаторами вступили міністерство соцполітики, міжнародна громадська організація «А21 Україна», Міжнародна організація з міграції (МОМ), ОБСЄ в Україні. Метою стало підвищення рівня обізнаності кропивничан щодо потенційної небезпеки нелегального працевлаштування.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

На майданчику обласної бібліотеки ім. Дмитра Чижевського зібралися представники громадської організації «Обласний жіночий інформаційний центр», фахівці Департаменту соціального захисту населення ОДА, сектору по боротьбі зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми, Головного управління Національної поліції в Кіровоградській області, обласного центру зайнятості.

На стендах знайшли відображення історії постраждалих українців. Кожна складається з двох частин: з одного боку, «очікування» з приємними, але нелегальними умовами працевлаштування, а з іншого боку, «реальність» – відображення того, на що можуть перетворитись обіцяні умови працевлаштування та чому людина не може залишити місце своєї експлуатації. Кожне зображення має QR-код з посиланням на сайт, де можна прочитати повну історію постраждалого та дізнатись, як врятували головного героя.

Є й історія про легальне працевлаштування, яке спочатку не виглядало яскраво, але через рік наполегливої праці робітник отримав можливість кар’єрного зростання.

Одна з конструкцій містить поради, як українці можуть захистити себе.

Виставка буде діяти до 11 листопада, а далі вирушить великими містами України.

Починаючи з 2000 року, за допомогою до неурядових організацій звернулось понад 16 тисяч українців, які постраждали від торгівлі людьми. Переважно в ситуації експлуатації серед українців потрапляють чоловіки.

Фото Ігоря Філіпенка, CBN.