«Дніпро-Кіровоград» просить жителів приватного сектору не перекривати воду самостійно

Перегляди: 3932

Обласне комунальне виробниче підприємство «Дніпро-Кіровоград» просить жителів приватного сектору не перекривати воду самотужки в разі витоку чи проведення власних ремонтних робіт, адже в результаті може вийти з ладу засувка чи інша запірна арматура.

Про це CBN повідомила директорка Кропивницького ВКГ Валентина Давидчук.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

За словами Давидчук, після повного відключення водопостачання, яке було 6-8 жовтня, по місту з’явилося дуже багато поривів. В основному не витримали слабкі місця, найстаріші мережі. В той період цілодобово і без вихідних працювали всі п’ять аварійно-ремонтних бригад, адже ліквідувати пориви одночасно було неможливо.

«На це потрібні погодження з іншими службами, які не завжди можна вчасно провести, і, звичайно, техніка для виконання робіт. На даний момент більш-менш уже ситуація стабільна, виконано багато поточних ремонтів трубопроводів, багато ділянок та вводів на будинки, де були найслабші місця, замінено», – зазначила Валентина Давидчук.

«Також звертаюся до голів квартальних комітетів, щоб проводили роз’яснювальну роботу в приватному секторі – не можна на наших магістральних мережах і водопроводах самостійно що-небудь перекривати. Потрібно залишити заявку диспетчеру. Днями був випадок, коли люди самі перекрили засувку, а відкрити не змогли. Вона вийшла з ладу, і мікрорайон Катранівка залишився без води. Бригада терміново виїхала, довелося відключати більший район і вулицю Родимцева, щоб її відремонтувати. Тому не можна ніяку арматуру перекривати без наших працівників», – наголосила посадовиця.

Якщо ви помітили витік в обласному центрі, потрібно звертатися до диспетчера Кропивницького ВКГ. Це можна робити цілодобово за номером (050) 321-54-78 та (0522) 27-47-08.

Нагадаємо, 6-8 жовтня мережі ОКВП «Дніпро-Кіровоград» спустошувалися для заміни обладнання на насосних станціях у Кропивницькому, Світловодську, Олександрії та Знам’янці.