Облрада не взяла на баланс Маловисківську ЦРЛ

Перегляди: 5780

Обласна рада не підтримала рішення про безоплатну передачу цілісного майнового комплексу Маловисківської ЦРЛ до власності територіальних громад області, передає кореспондент CBN.

З такою пропозицією виступила профільна постійна комісія. Пропозиція викликала сьогодні, 30 жовтня, бурхливе обговорення у сесійній залі. Пролунала думка, що рішення передчасне з огляду на проведені місцеві вибори.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Депутат, головний лікар ЦРЛ Костянтин Чурпій наголосив, що йому вже відомо, що жодна з чотирьох громад приймати лікарню на свій баланс не буде.

«Тому я депутатів дуже прошу підтримати рішення, щоб не залишити Маловисківський район без медичної допомоги і не була знищена лікарня», - закликав головний лікар Маловисківської ЦРЛ.

Депутат Валерій Кальченко запропонував комплексно вирішити питання, адже в подібній ситуації знаходяться всі ЦРЛ області. Його підтримав голова ОДА Андрій Назаренко, який зробив акцент на необхідності вивчення питання, проведення переговорів з головами ОТГ, громадських слухань та перемовин з НСЗУ.

Перше голосування – передачу не підтримали.

Депутат Андрій Флоря повернувся до питання і закликав прийняти ЦРЛ на баланс обласної ради, а ОТГ, чию територію обслуговує лікарня, у подальшому надавала б субвенції.

Депутат Павло Сорока зазначив, що створені громади і раніше не бажали обговорювати питання фінансування лікарні: «Ми стоїмо під загрозою того, що лікарі залишаться без робочих місць, мешканці без медичних послуг».

Чурпій нагадав, що лікарня надає послуги з гемодіалізу та є базовою з ковіду, тобто надає послуги жителям усієї області, але депутати і вдруге не підтримали рішення.

Фото Ігоря Філіпенка, CBN