«Олександрія» зіграла бойову нічию з «Десною»

Перегляди: 678

У матчі 8-го туру Української Прем’єр-Ліги ФК «Олександрія» на власному полі зустрічався з чернігівською «Десною», передає CBN.

Матч завершився з нічийним результатом 2:2.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

До основного складу олександрійців повернулися майже всі основні виконавці, які не грали в попередніх матчах через ушкодження та позитивні тести на коронавірус. Найближеним до оптимального був і склад «Десни». Перед цією зустріччю чернігівці випереджали команду Володимира Шарана на три очки. До того ж минулого сезону олександрійці в рідних стінах двічі поступилися підопічним Олександра Рябоконя з великим рахунком – 0:3 і 1:5. Це додавало ще більше інтриги протистоянню принципових суперників.

На 3-й хвилині після прострілу Левана Арвеладзе м’яч влучив у стійку воріт Юрія Паньківа. А вже в наступній атаці олександрійців Євген Паст зреагував на удар Кирила Ковальця в ближній кут. Та після бурхливого початку гра заспокоїлася.

Боротьба проходила переважно між штрафними майданчиками, де активнішими виглядали чернігівці. Небезпечних моментів майже не виникало. На 38-й хвилині, після зіткнення Коноплі та Вантуха в штрафному майданчику олександрійців, захисник «Десни» опинився на газоні й арбітр Ярослав Козик вказав на 11-метрову позначку. Доволі суперечливий пенальті реалізував Андрій Тотовицький.

За кілька хвилин той таки Тотовицький мав шанс оформити дубль. Та хавбеку трохи не вистачило влучності. Отже, перший тайм завершився за мінімальної переваги підопічних Олександра Рябоконя – 0:1.

По перерві Володимир Шаран зробив дві заміни й господарі поля кинулися відіграватися. Мав шанс відзначитися Євген Банада, який з’явився на полі в другому таймі, але його удар головою був невлучним. У чернігівців із гарної позиції головою в «рамку» не влучив Шевцов. А на 72-й хвилині блискучій прохід Ковальця по лівому флангу завершився передачею від лінії поля на Банаду. Євгену залишилося лише вразити ціль метрів із шести – 1:1.

Через сім хвилин Євген Паст потягнув удар Ковальця головою з під поперечини. А за три хвилині Артем Сітало зреагував на передачу з флангу в штрафний майданчик і з розвороту пробив повз голкіпера «Десни» - 2:1.

Та втримати мінімальну перевагу олександрійцям не вдалося. Чи не в наступній своїй атаці чернігівці відігралися, коли Пилип Будківський, який вийшов на заміну, скористався позиційною помилкою захисників «Олександрії». Оборонці господарів не встигли завадити передачі від лінії поля та удару форварда суперників головою метрів із 10-ти – 2:2.

У час, що залишився до фінального свистка, у гостей за друге попередження був вилучений Імереков. Господарі намагалися вирвати перемогу, але гості зберегли нічийний рахунок – 2:2. Після цієї бойової нічиєї олександрійці із 10-ма очками посідають восьму сходинку турнірної таблиці Української Прем’єр-Ліги. Від «Десни», яка наразі четверта, команду Володимира Шарана відділяє три пункти.