В Кропивницькому започаткували унікальний артпроєкт (ФОТО)

Перегляди: 1633

У Кропивницькому гуртківці Центру естетичного виховання «Натхнення», що працює у НВО №6, беруть участь у унікальному артпроєкті.

Як розповила CBN завідуюча Центру Світлана Хлопотіна, у жовтні в «Натхненні» стартував проєкт «Історія Кіровоградщини в орнаментах», мета якого пізнавати минуле нашого краю через сім’ю та речі, які своїми руками зробили господарі.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Розпочали дослідження сімейних реліквій та історій учасники гурту килимарства «Етно-арт» під керівництвом майстрині народного мистецтва з килимарства, членкині Національної спілки майстрів народного мистецтва Валентини Добровольської.

Про кожну історію у Центрі знімають маленький фільм та розміщують його на власному сайті.

Так, Тетяна та Дмитро Буднікови розпитали про свою бабусю Ольгу Миколаївну про ряднинку та килим, які вона сплела власноруч. Жінку навчила її бабуся Ярина. Килим батьки стелили Ользі Миколаївні на весіллі, а вже вона сама ряднину – сину, який ішов до війська.

За словами Світлани Хлопотіної, арт-проєкт розрахований на два роки. У педколективі Центру планують, що в ньому візьмуть участь усі 400 гуртківці «Натхнення».

Завершальним етапом стане дитяча конференція з виставкою виробів, які власними руками створять діти. А поки на сайті кожного тижня з’являється інформація про те, яке значення має той чи інший елемент орнаменту, який наші бабусі вплітали у свої килими.

Фото Володимира Чернишова, CBN.