«Просто – не просто»: чому на виборах була така низька явка

Перегляди: 1601

Лише 36,8% виборців прийшли на дільниці і взяли участь у виборах, то як вам вдалося мобілізувати своїх прихильників?

З цим запитанням до учасників ток-шоу «Просто – не просто» звернулась його ведуча Дарина Романська, передає CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Як зізналась новообрана сільська голова Ганнійської ОТГ Новоукрaїнського рaйону Людмила Гаразда, люди просто боялись через адмінресурс.

«Людям відкрито говорили: якщо ви підтримаєте іншого кандидата, то будуть у вас проблеми з роботою. Я розумію, в нас територія дуже маленька, роботу знайти дуже тяжко. Люди висловлювали мені свою підтримку, але я їм говорила, щоб не підставлялися», — розповіла пані Людмила.

На думку голови Глодоської ОТГ Новоукрaїнського рaйону Ольги Сиси, люди зневірилися у виборах, бо не бачать зв’язку між владою та собою. Досі вони не знають, коли, хто і які питання вирішує у громаді.

«Перші вибори в ОТГ ми програми, але коли люди дізналися про нові, до мене приходили і казали, що будуть зі мною. Особливо молодь і люди мого віку», — розповіла пані Ольга.

Переможиці впевнені, що на рішучість їхніх прихильників вплинуло розуміння, що ніхто, крім них самих, ситуацію не змінить.

На низьку явку на вибори також вплинуло кілька чинників, вважає голова Великосеверинівської ОТГ Сергій Левченко. По-перше, люди втомлюються, адже вибори в державі проходять дуже часто.

«Люди втомлюються. І коли не бачать результатів цих виборів, вони відчувають розчарування. Ще один чинник, який ми не можемо не брати до уваги, це епідеміологічна ситуація в країні. Дехто побоявся йти на вибори», — сказав Сергій Левченко.

Ток-шоу «Просто – не просто», присвячене результатам виборів, дивіться сьогодні, 6 листопада, о 19:15 на телеканалі «Вітер».

[caption id="attachment_82621" align="aligncenter" width="640"] Ольга Сиса[/caption]