«Олександрія» мінімально здолала ФК «Львів»

Перегляди: 1012

Долю зустрічі вирішив гол с пенальті Максима Третьякова у другому таймі.

У матчі 9-го туру Української Прем’єр-Ліги ФК «Олександрія» на КСК «Ніка» приймав ФК «Львів». Ще недавно львів’яни вважалися абсолютним аутсайдером першості й головним претендентом на виліт до Першої ліги.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Та після зміни наставника, коли Георгія Цицадзе змінив Віталій Шумський, команда різко змінилася на краще. У минулому турі «містяни» сенсаційно переграли одного з лідерів – полтавську «Ворсклу» - 1:0, а голкіпер львів’ян Орест Козик відбив пенальті на сьомій компенсованій хвилині. Так що до Олександрії хлопці Віталія Шумського приїхали в чудовому бойовому настрої.

Налаштовані тільки на здобуття трьох очок були господарі поля, які в попередньому матчі не втримали переможний рахунок у протиборстві з чернігівською «Десною» - 2:2. До того ж більшість проблем олександрійців, пов’язаних із короновірусом та травмами провідних виконавців, вже позаду. Тож, Володимир Шаран мав можливість залучити усіх свої лідерів.

Наставник господарів вирішив зіграти у два нападники – Сітала та Безбородька, адже суперники грають від захисту. І справді, гості вибудували міцний захисний мур, який пройти було надзвичайно важко. У першому таймі львів’яни майже не переходили на половину поля суперників. А ось захищалися вони гранично надійно та зібрано. Небезпечних моментів біля воріт Ореста Козика виникало небагато. Були шанси в Артема Сітала, після прострілу Валерія Лучкевича, та самого Лучкевича, але вразити ціль до перерви не вдалося.

Не змінився характер протиборства й у другому таймі. Хіба що гості частіше стали наближатися до воріт Юрія Паньківа, але не так щоб створити серйозні проблеми голкіперу «Олександрії». А в обороні підопічні Віталія Шумського зовсім не нагадували команду, якій в попередніх матчах конкуренти «відвантажували» по три, чотири й п’ять м’ячів. Олександрійці шукали шляхи до воріт конкуренти, зміщуючи акценти атак з центру на фланги, але захисники та голкіпер не припускалися помилок й гольових моментів не виникало.

Та все ж наполегливість хлопців Володимира Шарана далася взнаки на 70-й хвилині. Після чергового прострілу в штрафну, м’яч улучив у руку Клименчука й арбітр призначив беззаперечний пенальті. Штатний пенальтист «Олександрії» Максим Третьяков шансів врятувати свою команду Оресту Козику не залишив. Хоча голкіпер вгадав напрямок удару в правий нижній кут – 1:0. За час, що залишився до фінального свистка, гості нічого в атаці не створили, а ось господарі вже на останній компенсованій хвилині мали стовідсотковий шанс подвоїти перевагу. Але на простріл на дальню стійку не встигли ні Сітало, ні Шастал, який вийшов на заміну. У підсумку команда Володимира Шарана здобула дуже важку, але важливу перемогу – 1:0.

Після цього успіху ФК «Олександрія» набрав 13 очок і піднявся на 7-ме місце в турнірній таблиці УПЛ, відстаючи від «Шахтаря», який йде другим, лише на три пункти. Правда, «гірники» мають матч у запасі проти київського «Динамо», який відбудеться завтра.