У Кропивницькому розкрили секрети жіночої краси по-китайськи (ФОТО)

Перегляди: 869

У Музеї мистецтв триває артпроєкт, який знайомить кропивничан з історією та традиціями Китаю, передає CBN.

Сьогодні, 12 листопада, у відділі музею – картинній галереї Петра Оссовського «Світ і Вітчизна» містян познайомили з поняттям краси у Давньому Китаї та з секретами нанесення макіяжу в часи династії Тан, яка володарювала у Піднебесній у 618-907 роках.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Майстер-клас провела наукова співробітниця відділу фондів музею Марія Войченко. Вона розповіла, що під час правління династій Цинь та Хань жінки не користувалися косметикою — моральні чесноти китайської жінки цінувалися більше, ніж її фізична краса.

Але з часом жіночності стали приділяти більше уваги, що відобразилося як в одязі, так і в макіяжі. Стандартом жіночої краси стала маленька тендітна фігура, кругле обличчя, високе чоло, світла шкіра і білі зуби.

На лице наносили шар білої пудри, брови підводили темною фарбою, червоний або темно-рожевий акцент на губах робили за допомогою пасти, вимальовуючи сердечки різної форми.

Серед особливостей тогочасного макіяжу було нанесення квіткового малюнку червоного кольору на чолі і такого ж кольору акценту навколо очей.

За усіма етапами нанесення макіяжу слідкував наш фотокор Ігор Філіпенко.