«Пірат» з Кропивницького завдав українським телеканалам 7 мільйонів збитку (ВІДЕО)

Перегляди: 6949

Кіберполіція викрила жителя Кіровоградщини,  який завдав українським телеканалам понад 7 мільйонів гривень збитків.

Про це повідомляє CBN з посиланням на сайт Кіберполіції України.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Встановлено, що 37-річний мешканець Кропивницького створив та адміністрував вебсайт, де надавав користувачам доступ до перегляду телеканалів. Підписка на такі послуги коштувала 28 гривень на місяць, однак аудиторія глядачів налічувала понад мільйон осіб.

Незаконна ретрансляція призвела до порушення авторських прав найбільших медіахолдингів України. За попередніми даними, сума завданих збитків складає понад 7 мільйонів гривень.

В офісі та за місцем мешкання фігуранта правоохоронці провели обшуки із залученням спецпідрозділу Головного управління Національної поліції в Кіровоградській області. За результатами вилучили 51 сервер, комп’ютерну техніку, мобільні телефони, маршрутизатори, жорсткі диски, флеш-накопичувачі та документацію ї Вилучені речові докази направлено на проведення експертних досліджень.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 176 (Порушення авторського права і суміжних прав) Кримінального кодексу України. Чоловіку загрожує позбавлення волі на строк до шести років. Слідчі дії тривають.