Патрульні Кропивницького розповіли журналістам CBN про правила роботи під час карантину (ФОТО)

Перегляди: 955

До ньюсруму Центральноукраїнського бюро новин сьогодні, 17 листопада, в рамках інфорамційної кампанії завітала патрульна поліція.

Правоохоронці розповіли журналістам про правила роботи під час карантину, носіння масок та відповідальність за порушення протиепідемічних норм.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Вони нагадали, що депутати прийняли закон, який передбачає зміни до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо запобігання поширенню Covid-19. Його відправили на підпис президенту.

В ньому йде мова, наприклад, про те, що перебування у громадських будинках, спорудах, громадському транспорті під час дії карантину без вдягнутих засобів індивідуального захисту, що закривають ніс та рот, тягне за собою накладення штрафу в розмірі від 10 до 15 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 170 до 255 грн). Складають протоколи на місці поліцейські та представники санітарно-епідеміологічної служби.

Крім того, йшла мова про 325 статтю Кримінального кодексу про порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням та масовим отруєнням. В ній сказано, що порушення правил та норм, встановлених з метою запобігання епідемічним та іншим інфекційним захворюванням і боротьби з ними, якщо такі дії спричинили або завідомо могли спричинити поширення цих захворювань, караються штрафом від тисячі до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк. А якщо діяння спричинили загибель людей чи інші тяжкі наслідки, винуватця можуть засудити на строк від п’яти до восьми років.

Також патрульні розповіли, що на вихідних поліцейські по області склали 15 протоколів за порушення правил карантину вихідного дня.

Фото Ігоря Філіпенка, CBN.